Orgazmus na lekársky predpis

Téma: Závislosť na porne
Dátum: May 16, 2021

Orgazmus na lekársky predpis | Urocentrum Poradňa

Orgazmus, teda pocit intenzívnej rozkoše, nie je len príjemným zážitkom, ale pre zdravie človeka má viacero významných benefitov. Ako urológ, andrológ a sexuológ by som rád hovoril o jeho nasledovných troch výhodách.

  • 1

    Orgazmom proti zápalom a bolesti

    Orgazmom sa uvoľňujú endorfíny, vďaka čomu sa cítime spokojnejší a šťastnejší. Navyše, vyplavované endorfíny majú podobný účinok ako opiáty, teda majú schopnosť do určitej miery tlmiť bolesť. Ale má to aj ďalšiu úroveň. Endorfíny pomáhajú vyplavovať z tela kortizol, teda hormón zodpovedný za ukladanie tukov. Najmä v brušnej oblasti. To je celkom známy fakt. Avšak už menej známe je, že kortizol je zodpovedný aj za zápalové procesy v tele, akné či horšie hojenie rán. Počas orgazmu sa v tele taktiež uvoľňuje aj oxytocín a peptid zložený z aminokyselín. Tie majú podobný efekt ako lieky proti bolesti na prírodnej báze. Povedané s trochou nadsázky, napríklad taká bolesť hlavy už nemusí byť „výhovorkou“ ako sa vyhnúť intímnostiam, ale práve dôvodom, prečo si ich „naordinovať“.

  • 2

    Orgazmus ako fitko pre panvové dno

    Orgazmus je ako fitko pre panvové dno. Pravidelné posilňovanie svalov panvového dna má priaznivý vplyv na problémy s inkontinenciou. V momente orgazmu podlieha maternica kontrakciám (svalovým sťahom). Zapájajú sa svaly, ktoré kontrolujú aj močový mechúr. Teda dámy, ktoré si pravidelne doprajú orgazmus, majú vysokú pravdepodobnosť, že sa vyhnú problémom s inkontinenciou. A okrem iného budú ich orgazmy kvalitnejšie.

  • 3

    20 orgazmov mesačne

    Viaceré štúdie preukázali vplyv orgazmu na rakovinu prostaty. Dokonca, že 20 orgazmov mesačne môže znížiť pravdepodobnosť výskytu agresívnej formy rakoviny prostaty až o tretinu, v porovnaní s mužmi, ktorí majú menej orgazmov mesačne, resp. žiaden.

ZVERTE SA DO RÚK ODBORNÍKOM

Ak máte otázky, obavy, alebo si chcete rezervovať termín na vyšetrenie, kontaktujte nás mailom na info@urocentrum.sk alebo telefonicky, na čísle 0904 890 601. Radi vás uvítame v našej ambulancii Urocentrum - Bratislava, s.r.o., Vajnorská 40, 832 63 Bratislava, kde pohodlne zaparkujete priamo pred budovou polikliniky. Pacientov objednávame na presný čas, pričom sms a telefonické predvolávanie na vyšetrenie je samozrejmosťou.

NEMAJTE OBAVY, ZAČNIME VECI RIEŠIŤ.

MUDr. Jozef Dubravický, MPH

MUDr. Jozef Dubravický, MPH

Urológ, andrológ, sexuológ a transplantačný urológ MUDr. Jozef Dubravický, MPH študoval medicínu na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Doplnkové štúdiá v obore absolvoval v Belgicku, Taliansku, Nemecku, Anglicku, Čechách, Argentíne a v Číne. Od roku 1996 vykonáva aktívnu prax a vyučuje študentov v Univerzitnej nemocnici v Bratislave, na Urologickej klinike s centrom pre transplantácie obličiek. Má atestácie z urológie, andrológie, onkologickej urológie a intervenčnej ultrasonografie. Špecializuje sa na otvorené, ale najmä endoskopické a laparoskopické urologické, transplantačné a andrologické operácie. Pravidelne publikuje v domácich aj zahraničných odborných médiách a prednáša doma i v zahraničí na odborných seminároch a konferenciách. Vedie vlastnú rodinnú urologickú ambulanciu, Urocentrum - Bratislava, s.r.o.

Vedeli ste, že